Beauty Interview met Estee Lauder’s Gigi Bowmer

Gigi BowmerGigi is gespecialiseerd in make-up advies op maat. Met haar make-up advies laat ze zien hoe mooi je al bent en hoe dat te benadrukken. Happy zijn met je persoonlijke stijl vergroot het zelfvertrouwen, aldus Gigi. Ik interviewde Gigi over haar persoonlijke beautyrituelen, spannende projecten en haar beauty adviezen.

MOYM: Hoe lang werk je al in de beauty industrie?

GB: 24 jaar

MOYM: Met welke spannende projecten ben je momenteel bezig?

GB: Met het voorbereiden van m’n ‘ Camera Ready’ Project; samen met een uiterst professionele fotograaf zorgen voor echt mooie profielfoto’s. Veelal met zakelijke inslag. Of het nu gaat om captain’s of industry of startende zzp-ers; een passende, open en recente foto op je site of profiel is onmisbaar. Vooral mannen denken al snel te kunnen volstaan met een zelfgenomen kiekje.
Dan doe je jezelf tekort.

De begeleiding van de teams van verschillende particuliere parfumeriezaken. Met m’n opleidingsinstituut verzorg ik op maat gemaakte trainingstrajecten. 1 losse training is leuk maar een zorgvuldig gepland traject zorgt voor langdurig resultaat. Juist in deze tijd is training heel belangrijk en kan er op een vrij makkelijke manier zonder grote investeringen veel meer resultaat behaald worden.

Leuk want in de oktober uitgave van Jan Magazine komt er een hele mooie workshop aankondiging. In november en december kunnen lezeressen tegen zeer aantrekkelijk tarief
en met een mooie gift een toffe make-up workshop volgen.

MOYM: Wat is je dagelijkse beauty ritueel?

GB: Heb je even;)? Ik reinig m’n huid met de Perfectly Clean Foam Cleanser en bijpassende lotion. Overdag kies ik qua serum voor Perfectionist CP + Serum, ‘s avonds voor Advanced Night Repair Recovery Complex. Mijn favoriete oogcreme is Renutriv Ultimate Lift Age Correcting Eye crème en als moisturizer gebruik ik Revitalising Supreme Global Anti-Aging Crème. Alles van Estée Lauder, gelukkig zit ik ‘dicht bij de bron.’ Verder ben ik dol op heerlijke bodylotions en handcrèmes.

MOYM: Zonder welke make-up producten kan jij niet leven?

GB: Double Wear Light Foundation, Ideal Light Concealer en Pure Color Blush Peach Passion.

MOYM: Met welke ontwerpers en/of fotografen heb je in het verleden gewerkt? Heb je favoriet? Zo ja, wie?

o.a. Frans Molenaar, Addy van den Krommenacker, fotograaf Lars Beekman, Ingrid Simons fotografie en vele anderen. Ieder heeft zijn of haar eigen specialiteiten en ik raak pas onder de indruk van echt vakmanschap.

GB:

MOYM: Met welke Estée Lauder producten werk je graag. Noem er drie:

GB: Moeilijk kiezen. 1) Illuminating Perfecting Primer; helaas enkel in de Bijenkorf counters verkrijgbaar. Geeft een super mooie diepte aan de huid. De oplossing voor vrouwen die steeds langere werkdagen hebben en er toch goed uit willen zien.

2) Renutriv Ultimate Radiance Foundation; schitterende natuurgetrouwe, mee kleurende tinten. Deze foundation heeft wat mij betreft een droomstructuur waarmee je heel verfijnde resultaten mee bereikt.

3) Invisible Powder Make-up. Deze poeder lijkt totaal niet op wat je vaak van poeders gewend bent. Een echt hightech product.

MOYM:  Noem drie makkelijk aan te brengen make-up tips voor dagelijks gebruik.

GB:
1) Meng wat serum door je foundation voor een uitgerust no-make-up effect.

2) Bevochtig nadat je je ogen op hebt gemaakt, het sponsje wat aan de andere kant van je oogpotlood zit, een applicator werkt ook. Even in de donkere oogschaduw deppen en trek hiermee een eyeliner-lijntje langs je wimperrand. Kan niet misgaan en het houdt heel de dag je look bij elkaar.

3) Voorafgaand aan gloss of lipstick; kleur heel de lippen in met lippotlood en super belangrijk; vervaag dan met een penseeltje het lippotlood. Dit staat veel mooier, houdt langer en maakt duidelijk een verschil.

MOYM: Waar zie je jezelf over vijf jaar?

GB: Ik heb allerlei professionalisering stappen in werking gesteld; ongetwijfeld zijn die dan flink gegroeid. Verder zou ik met m’n partner en kinderen graag een vakantie beleven waarbij tienermeisjes en -jongens en wij zelf allemaal hun uiteenlopende ‘favoriete ding’ kunnen doen. Of we gaan met de hele bups een weekend naar Parijs. 😉

MOYM: Als er maar 1 item was dat je mee mocht nemen op vakantie, wat zou dat dan zijn?

GB: Een mooi boek.

Een mini selectie van Gigi’s werk:

  

www.gigibowmer.com

No Comments Yet

Comments are closed