Clinique Superdefense CC crème SPF30

Inmiddels is iedereen wel bekend met de term BB (Blemish Balm) crème. Ook heb je vast al iets gehoord over de nieuwe CC (Color Correcting) crèmes. Eigenlijk begin ik me wel af te vragen wat het volgende is. Mogen we nu DD crèmes verwachten voor Droge huid Dagen, of EE voor Everlasting Evening voor een avondje uit. Dit laatste viel niet in het Nederlands te vertalen. De tijd zal het leren…

Maar wat doet het nu eigenlijk? Een CC crème is een lichtgewicht huidverzorging en kleur in één. Het bevat hyaluronzuur dat bekend staat om het opvullende en aanspannende effect. Ook zorgt het ervoor dat de huid er frisser en helderder uitziet. Het allerfijnste en niet onbelangrijk  is dat het een SPF30 bevat.

Review: De collectie bestaat uit een kleine serie aan kleurschakeringen. Ik heb de CC crème in een medium kleur getest. Helaas moest ik het mengen met mijn reguliere foundation aangezien de CC crème vooralsnog niet in kleuren voor de donkere huid wordt gemaakt. Wel vind ik het prettig aanvullen en geeft het een rustig effect op de huid. De dunne emulsie maakt het in de juiste kleur wel mogelijk om het te verruilen voor een tinted moisturizer. Een ideaal zomer product voor een gecombineerde of licht vettige huid. Heb je toch sneller last van een droge huid, of een huid dat trekkerig aanvoelt, gebruik dan je reguliere verzorging of primer onder de CC crème.

De verpakking is trouwens erg reisvriendelijk en ideaal om tussen de bedrijven door even bij te werken. Vakantieplannen? Ik zou de CC crème zeker aanraden.

Beschikbaar vanaf 15 mei 2013

www.clinique.nl

www.clinique.com

 

No Comments Yet

Comments are closed