Modeweek viert kick-off met ‘Fashion Weekend’

Na een succesvolle eerste editie in januari 2013 kreeg Fashion Weekend afgelopen weekend een fijn zomers vervolg, waarin beleving van mode voor het grote publiek centraal stond. Leuk want AFW heeft als doelstelling om mode ‘van catwalk naar sidewalk’ te brengen, mode en cultuur nadrukkelijk te verbinden en een brug te slaan tussen de besloten shows op het Westergasfabriek-terrein (12 t/m 16 juli) en de zichtbare mode in de winkels.

De acht pop-up catwalk shows voor het Rijksmuseum, Restaurant Stedelijk, het Van Gogh Museum en Het Concertgebouw, brachten binnenlandse en buitenlandse cultuurliefhebbers (onverwacht) in aanraking met de Nederlandse modecultuur.

Er waren te gekke shows van OAT Shoes, Marije Hellwich, Studio Jux, O My Bag & Dido Yland, Tessa Wagenvoort, Roya Hesam, Dorhout Mees en Elise Kim, die werden gesponsord door modemagazines Grazia, Fab, Marie Claire, Nouveau en Beau Monde. Ook waren er signeersessie van de zusjes Spijkers & Spijkers in het Conservatorium Hotel, de door Bas Kosters ingerichte etalage van EDHA Interieur, de Mad-men-vintage-naaiworkshop van Marieke Hendriks in Linhard en de expositie van People of the Labyrinths in hun winkel op de Van Baerlestraat.

Download de fashion week App zodat je ‘front row’ en live aanwezig bent bij alle catwalk shows en toegang hebt tot achtergrondinformatie over modeontwerpers en exclusieve video’s. De App biedt ook meteen toegang tot foto’s van Fashion Weekend en is gratis beschikbaar voor iOS en Android.

Een kleine impressie:

Amsterdam Fashion Weekend

Amsterdam Fashion Weekend.3JPG.

Amsterdam Fashion Weekend.2JPG.

Amsterdam Fashion Weekend.1JPG

Have fun!

www.amsterdamfashionweek.com

 

No Comments Yet

Comments are closed