Pro Beauty interview met MUA Vera Dierckx

Vera Dierckx is een zeer getalenteerde veel gevraagde internationale visagist. Ik heb Vera jaren geleden in Belgie mogen ontmoeten. Ik vind het een grote eer om met haar te mogen samenwerken. Ik interviewde Vera over haar beauty rituelen.

Make-up artist ‘ Pro Beauty’ vragen:

MOYM: Hoe lang werk je als make-up artist? How long have you been in the cosmetic/ beauty industry?
VD: Ongeveer 15 jaar.                                                                                                     

MOYM: Met welk project ben je momenteel bezig?
VD: Ik werk momenteel aan verschillende projecten. Een persoonlijk project waar ik aan werk in de vom van een beauty shoot. Ik werk hierbij met verschillende kleuren badzout op de huid. Ik gebruik mezelf als model, mede om te kijken of mijn huid een negateive reactie geeft. Dit soort testrs zijn belangrijk voorat je het op een professioneel model probeert.

MOYM: Wat is je persoonlijke beauty ritueel?
VD: Van het schoonmaken van mijn huid in de avonduren wordt ik blij. Ik ben gek op make-up, maar vind het ook fijn om met de juiste producten eraf te halen. En dan komt het allerleukste deel: Het aanbrengen van de verzorging voor de nacht.

MOYM: Zonder welke make-up producten kan jij niet leven?
VD: Oogcreme’s en mascara!

Vera Dierckx 3

MOYM: Met welke ontwerpers en/of fotografen heb je samengewerkt?
VD: Fotografen: Driu and Tiago, David Hamilton, Marcel van der Vlugt, Luc Praet, Serge Leblon, Christian Aschman, Philippe Biancotto, Lalo Gonzalez, Eugenio Recuenco…
Ontwerpers: Viktor & Rolf, Tim Van Steenbergen, Ann Demeulemeester…

MOYM: Ik weet dat je net als ik een groot fan bent van Laura Mercier. Met welke producten van deze beroemde make-up artist werk je graag?
VD: Concealers,  secret camouflage, brow powders duo’s, mineral cheek powders.

MOYM: Noem drie makkelijk toe te passen make-up tips voor dagelijks gebruik:
VD:
Mix een foundation met een beetje dagcreme voor een gladder en transparanter effect.
– Als je mascara aanbrengt, gebruik dan voor de eerste laag een normale mascara met een medium borsteltje. Gebruik daarna een volume mascara voor de buitenste hoekjes. Dit zal echt de ogen openen.
– Wenkbrauwen vind ik heel erg belangrijk. Ik adviseer om altijd de ruimte tussen de haartjes met een wenkbrauwpoeder te vullen. Gebruik daarbij dezelfde kleur als de wenkbrauw maar zeker niet donkerder. Dit geeft een natuurlijk effect.

MOYM: Zijn er producten waar je gek op bent, maar die nog niet beschikbaar zijn in Europa?
VD:  Nee, dat heb ik egenlijk niet. Mijn favoriete merk is Laura Mercier en dat is wel te krijgen, dus ik ben blij.

MOYM: Waar zie je jezelf over vijf jaar?
VD: Als ik kan blijven doen wat ik nu doe, ben ik heel gelukkig.  De kans bestaat dat ik een agentschap zoek in London of New York, wie weet… 
Mijn baan is mijn passie en ik denk denk dat ik een goede mix heb tussen mijn photoshoots, editorials, en commerciele opdrachten heb. Ik vind het erg belangrijk om hier de juiste balans in te vinden.

MOYM: Asl er maar 1 item was dat je mee mocht nemen op vakantie, wat zzou dit dan zijn?
VD: Mascara!

Vera Dierckx_1830      Vera dierckx 2

http://www.veradierckx.com/

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>