Pro Beauty intervieuw met MUA Yokaw Pat

Yokaw heb ik mogen ontmoeten tijdens een testshoot voor een modeshow van ontwerpster Ilja Visser, waar Yokaw chef de cabine was. Yokaw Pat  is een veel gevraagde visagist in Nederland, en het is een groot plezier om met haar te mogen werken. Ik interviewde haar over haar beauty rituelen.

MOYM: Hoe lang werk je al in de beauty industrie?
YP: Zo’n vijf jaar geleden heb ik mijn studie afgerond. Zolang als ik me herinneren heb ik zwak gehad voor mooie beauty plaatjes. Als kind ging al graag met mijn moeder naar de beauty afdeling bij een warenhuis waar ik de brochures verzamelde. Mijn absolute favoriet waren die van Serge Lutens voor Shiseido.

MOYM: Met welke projecten ben je momenteel bezig?
YP: Mijn persoonlijke project: Mijn toekomst :).

MOYM: Wat is je persoonlijke beauty ritueel?
YP: Ik reinig altijd mijn gezicht en verzorg het met een goede hydraterende moisturizer. Ik gebruik s’ avonds een milde verhelderende face wash, en een huid verhelderende toner in de ochtenduren. Ze zeggen dat verblekende huid producten slecht is voor de huid, maar ik blijf ver van de extreme versies. Het feit is dat het de grijze filter op mijn huid verminderd, en porien kleiner maakt. Ik heb nog steeds zichtbaar sproetjes dus ik verwacht dat het niet zo huid agressief is. Hoe dan ook, als men er niet zo bekend mee zou ik verder niet adviseren.

MOYM: Zonder welke make-up producten kan jij niet leven?
YP: Concealer, een matte rode lipstick en eyeliner.

MOYM: Met welke ontwerpers of fotografen heb je samengewerkt?
YP: De laatste tijd werk ik veel samen met de fotografe Shamila. Ook was ik recentelijk chef de cabine voor een Ilja Visser couture show.

MOYM: Ik weet dat je een groot fan bent van Laura Mercier. Nome drie Laura Mercier producten waar je graag mee werkt.
YP: Hydrating Foundation Primer: Het fixeert de foudation zo goed, en blijft de hele dag zo goed zitten. Ook geeft het een natuurlijke glow aan de huid. Zo bijzonder!
Secret Concealer: Het neutraliseert echt de blauw en paarse kringen onder de ogen. Je kunt er een groot effect mee creëren zonder dat het er te oranje of droog uitziet.
Mineral pressed powder: Als je een mooie egale huid van jezelf hebt, heb je amper nog foundation nodig. De mineral pressed powder dekt roodheid, zoals bijvoorbeeld rond de neus. De poeder is niet heel mat, en laat de huid er fris uitzien. Ik denk dat ik hier nooit meer zonder kan!

MOYM: Noem drie makkelijk aan te brengen make-up tips voor dagelijks gebruik
YP: Hydrateer de huid en de lippen heel goed voordat je make-up aanbrengt. Een beetje concelaer onder de ogen en wat blush op de appeltjes van de wangen kan ervoor zorgen dat de huid er bijzonder fris uitziet.

MOYM: Zijn er producten waar je gek op bent, maar die niet beschikbaar zijn in Europa?
YP: Ik geloof oprecht in de positieve effecten van toverhazelaar op de huid. Het heeft een desinfecterende werking, verkleind poriën  en is huid zuiverend. Helaas is toverhazelaar hier niet makkelijk te verkrijgen zoals in de US of Azie. Gelukkig kun je het wel als ingrediënt terugvinden in een aantal Laura Mercier producten zoals de Oil free Foundation Primer and the Secret finish.

MOYM: Waar zie je jezelf ver vijf jaar?
YP: Overal in de wereld waar ik in de gelegenheid ben om me te omringen met een heleboel creatieve mensen.

MOYM: Als er maar 1 ding was dat je ee mag nemen op vakantie, wat zou dat dan zijn?
YP: Mijn vriend, een beetje geluk en mijn nummer 1 ingrediënt voor een flawless huid.

 

Prachtig werk door Yokaw Pat!

 

www.angeliquehoorn.com

No Comments Yet

Comments are closed