Pro Beauty intervieuw met MUA Yvonne Nusdorfer

Yvonne NusdorferYvonne Nusdorfer is a requested make-up artist in the Netherlands. It is a great pleasure to work with her. Yvonne graduated in make-up at Mieke Petiet and did her special effects at the MUD (Make-up Designary School Hollywood) in Berlin. I interviewed her about her beauty rituals.

Make-up artist ‘ Pro Beauty’ vragen:

MOYM: Hoe lang werk je al in de beauty industrie?
YN:  15 jaar!

MOYM: Met welk project of publicaties ben je momenteel bezig?
YN: Voornamlijk fashion foto shoots voor bladen en modeshowss.

MOYM: Wat is je persoonlijke beauty ritueel?
YN: De drie meest belangrijke dingen zijn: reinigen, reinigen, reinigen. Dat is voor mij de enige manier om mijn huid er gezond en stralend uit te laten zien. Ook als ik sávonds laat thuis ben van een feestje maak ik mijn gezicht schoon. Eens per week scrub ik mijn gezicht, waarbij ik daarna een heerlijk verzorgend masker aanbreng. De ultieme ontspanning.

MOYM: Zonder welke make-up producten kan jij niet leven?
YN: Creme foundation, mascara, blush en lip balm…

MOYM: Met welke ontwerpers en fotografen heb je gewerkt?
YN: Ik heb samen met Ellis Faas gewerkt voor grote ontwerpers zoals: Giorgio Armani, Vivienne Westwood, Fendi, Calvin Klein, Victor & Rolf, Alexander McQueen, Versace, Prada, Tommy Hilfiger, Burberry, D+G and Roberto Cavalli.
Het fantastische aan het werken op zo’n hoog niveau is dat alles erg professioneel is. Je kunt zo veel leren ondanks het feit dat het heel hard
werken is.

In Nederland heb ik nauw samengewerkt met Percy Irausquin, een fantastische ontwerper die op een veel te jonge leeftijd is overleden. Ook heb ik samengewerkt met verscheidene  ‘ underground’ ontwerpers.  Dit is heel lonend omdat je met zulke creatieve geesten samenwerkt. Dit zorgt ervoor dat ik zelf ook ‘out of the box’ moet denken, en creatiever met visagie omga.

MOYM: Je bent zo’n fan van Laura Mercier. Met welk van haar producten werk je graag?
YN: Secret Camouflage, Lipstain for your cheeks, Mineral Illuminating powder, Brow Definer…

Yvonne Nusdorfer

MOYM: Noem drie makkelijk aan te brengen make-up tips voor dagelijks gebruik.
YN: De expressie in je gezicht komt uit je wenkbrauwen en je lippen. Het is dus heel belangrijk om aandacht te besteden aan deze delen. Je kunt namelijk zelf een vrolijke of juist droevige blik creëren. Voor appetijtelijke lippen zou je een niet vette lippotlood kunnen gebruiken en
daaroverheen lipstick aanbrengen. Voor een nog beter en houdbaar effect gebruik  je een lip potlood.

Ook als je van een naturel look houdt, kun je wat blush gebruiken om jezelf een gezonde en frisse uitstraling te geven. Dit kan je doen door met een grotere kwast te werken en dit aan te brengen op de jukbeenderen en over de oogleden. Als je dit gedoe vindt kun je natuurlijk ook een crème blush gebruiken..

MOYM: Zijn er producten waar je graag me werkt, maar niet in Nederland verkrijgbaar zijn?
YN: Vroeger moest voor je veel merken in het buitenland zijn. Tegenwoordig is het meeste beschikbaar in Europa, of online te bestellen.

MOYM: Waar zie je jezelf over drie tot vijf jaar?
YN: Hopelijk combineer ik een freelance carriere met een eigen beauty school.

MOYM: Als er maar ding is dat je mee mag nemen op vakantie, wat zou dat dan zijn?
YN: Hmm… Cover creme of mascara… Cover creme of mascara…. Welja, de winnaar is the winner is cover cream!

Yvonne Nusdorfer1  Yvonne Nusdorfer2

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>