Pro Beauty intervieuw met MUA Romy de Borst

Romy de Borst heb ik een aantal jaren geleden mogen ontmoeten toen ik voor een fotoshoot opgemaakt werd voor glossy tijdschrift Flair. Romy is een veel gevraagde visagist in Nederland. Ik interviewde haar over haar beautyrituelen.

MOYM: Hoe lang werk je al in de beauty industrie?
RDB: I heb ruim 10 jaar in een haarsalon gewerkt. In 2006 heb ik een professionele opleiding gevolgd bij de House Of Orange. Na de opleiding kreeg ik een aantal klussen. In 2009 nam het meer vaart toen ik vanuit de HoO agency aan de slag ging als MUA.

MOYM: Met welk project of publicaties ben je momenteel bezig?
RDB: Vorige week was ik nog met vrij werk bezig voor een foto & video serie. Ik vind het heerlijk om vrij werk te doen, mede vanwege de gepassioneerde en gemotiveerde mensen waar je mee samenwerkt. Het is erg inspirerend.

MOYM: Wat is je persoonlijke beauty ritueel?
RDB:
Beachspray voor mijn haar en de natuurlijke föhn door de verwarming van mijn auto.

MOYM: Zonder welke make-up producten kan jij niet leven?
RDB: Ik zou niet kunnen leven zonder mijn potloden en make-up producten op crème basis.

MOYM: Met welke ontwerpers en fotografen heb je gewerkt?
RDB: Met heel veel! Met sommige heb ik in teamverband gewerkt waaronder: Iris van Herpen, Jan Taminiau, Claes Iversen, Bibi v/d Velden, Ilja Visser, Dennis Dien, Tony Cohen, Winde Rienstra, Marcel van der Vlugt, Allard Honigh, Gilbert Francois, Erwin Olaf, Duy Quoc Vo, Oof Verschuren, Paul Bellaart, Eric van den Elsen, Carli Hermes.

MOYM: Je bent zo’n fan van Laura Mercier. Met welk van haar producten werk je graag?
RDB: Ik werk graag met de primers, de illuminators, de Caviar sticks en de oog primers. (eye basics) en…,en…,en…

MOYM: Noem drie makkelijk aan te brengen make-up tips voor dagelijks gebruik.
RDB: 1. Het geestelijke aspect: er goed uitzien is fantastisch, maar je mooi voelen nog beter.
2. Breng een beetje gloss op je oogleden en juk beenderen  voor een frisse en gezonde look.
3. Als je naar een feestje gaat met een beeldige en voortreffelijk haar, vergeet dan vooral je voeten niet.

MOYM: Zijn er producten waar je graag me werkt, maar niet in Nederland verkrijgbaar zijn?
RDB: Bioderma en Homeoplasmine. Ik koop deze altijd in Parijs.

MOYM: Waar zie je jezelf over drie tot vijf jaar?
RDB: Ik werk niet met een tijdschema of met een specifiek doel. Ik voel me er prettiger bij om het stapje voor stapje te nemen, en in het moment te leven. Ik kan een heerlijke werkdag hebben, en er net zo van genieten om een heerlijke dag te hebben met mijn vriend, familie en vrienden.

MOYM: Als er maar ding is dat je mee mag nemen op vakantie, wat zou dat dan zijn?
RDB: Mijn vriend. Meer heb ik niet nodig, ha ha!

Romy’s werk:

Romy de Borst

No Comments Yet

Comments are closed