Unseen presenteert JR’s INSIDE OUT in Amsterdam

Bezoekers worden uitgedaagd mee te doen aan spectaculair fotoproject van undercover kunstenaar JR op Unseen Photo Fair 2013. Unseen heeft bekend gemaakt dat het project INSIDE OUT van de Franse artiest JR tijdens Unseen gepresenteerd zal worden op het Westergasfabriekterrein in Amsterdam. De speciale fotostudio-bus waarin het publiek zich kan laten portretteren is voor het eerst te zien in Europa op Unseen (26-29 september 2013).

Fotograaf en kunstenaar JR werd bekend met zijn levensgrote portretten van inwoners van steden waarmee hij gebouwen en straten beplakte. Mensen die normaal gesproken anoniem blijven kregen hiermee letterlijk een gezicht. Het project confronteert en betrekt het publiek op zeer onverwachte manier door het de kans te geven zijn of haar portret te delen en een statement te maken. Meer dan 150.000 mensen uit meer dan 100 landen werden al deel van INSIDE OUT. Nu is het de beurt aan de bezoeker van Unseen in Amsterdam.

In april 2013 werd met de ‘Photobooth Truck’ een gigantisch fotokunstwerk van 6000 portretten op Times Square in New York City gerealiseerd. In deze speciale mobiele fotostudio, die nu voor het eerst in Europa te zien zal zijn, kan ook het Unseen publiek zich laten portretteren.

Unseen in Amsterdam

Van 26 tot en met 29 september vindt Unseen 2013 plaats op het terrein van de Westergasfabriek in Amsterdam. Unseen heeft een sterke focus op hedendaagse fotografie en nieuwe fotografische ontwikkelingen. Inmiddels zijn er meer dan 50 deelnemers geselecteerd uit 20 verschillende landen. In aanvulling op de centrale fotografiebeurs brengt Unseen een gevarieerd randprogramma.

Unseen vindt plaats van 26 t/m 29 september 2013 op het terrein van de Westergasfabriek in Amsterdam.

Voor meer informatie en kaarten check: www.unseenamsterdam.com

No Comments Yet

Comments are closed