Weinig tijd? Gooi je wimpers in de strijd

wimpers_in_de_strijdEen goede mascara bevat het bestanddeel vitamine E, verlengt, creëert volume en kan meerdere lagen verdragen zonder dat het klontert. Maar hoe vind je de perfecte mascara?
En hoe breng je dit het beste aan? Als visagist heb ik in de loop van de jaren een verscheidenheid aan mascara’s getest.
Zo zijn er volume mascara voor dikkere wimpers, verlengende mascara’s voor langere wimpers en wimperscheidende mascara’s voor vollere wimpers. Het mascaraborsteltje speelt een zeer belangrijke rol. In de regel zorgt een borsteltje in de vorm van een halve maan voor krullende wimpers, een dik klein borsteltje voor volle wimpers en een borsteltje in een schroefvorm scheidt de wimpers.

 

wimpers_in_de_strijd3

De beste mascara’s hebben een verzorgende werking en drogen de wimpers niet uit ( waardoor je mascara gedurende de dag op je wangen zou kunnen belanden). Een buigbaar borsteltje zorgt ervoor dat je dichter bij de aanzet komt. Bijzonder prettig omdat ook de kleine haartjes meegenomen kunnen worden. Kies een mascara dat bij je past en het gewenste effect bewerkstelligt.

Mijn top 3
1. Laura Mercier Full Blown mascara; verzorgt de wimpers door vitamine E, en geeft de perfecte volume.

2. Lash Fusion XL instant lash Voluminzer; verlengt, krult en verzorgt de wimpers, zonder de klonteren. De rijke, crèmeachtige mascara met XL borstel geeft met 1 laagje al dramatische wimpers.

3. Lancome Hypnose; bevat een nieuwe formule (SoftSculpt™) die bestaat uit zacht makende was dat via een milde stof wordt verspreid en PC/PA- polymeren die het volume van je wimpers tot 6 keer voller kunnen maken.

wimpers_in_de_strijd2

Hoe breng ik het aan?
Krul eerst je wimpers met een wimperkruller voordat je de mascara aanbrengt. Dit zorgt voor een frisse, open blik. Knijp de krultang 10 seconden stevig om je wimpers. Nu een goede basis is gelegd kunnen we de mascara aanbrengen. Om de winpers te scheiden maak je een zogenoemde zig – zag beweging. Begin onderaan je wimpers en maak je zig- zag bewegingen naar boven. Het mooiste effect wordt gecreëerd door meerdere lagen aan te brengen. Laat de eerste laag mascara goed drogen en breng dan een nieuw laagje aan. Door het borsteltje verticaal te buigen kom je goed bij de onderste wimpers.

Behalve Lancome Hypnose zijn alle genoemde mascara’s verkrijgbaar via skins.nl
Lash fusion is ook verkrijgbaar via douglas.nl

Zie ook: Styletoday.nl

No Comments Yet

Comments are closed